Chat with us, powered by LiveChat

CSN

SENAST MODIFIERAD
I Tjänster

Låntagare som inte betalar sina studielån påverkar statens möjlighet att ge ekonomiskt studiestöd. Vi spårar individer som missköter betalningarna till CSN. Vi kan arbeta både inom Sverige och internationellt.

OBETALDA STUDIESKULDER OCH MISSKÖTTA LÅN

I Sverige har studenter möjlighet att kunna få studiestöd i form av bidrag och lån när de vill studera på gymnasium och universitet, något som gör det möjligt för alla att få en utbildning och en rättvis väg in i arbetslivet.

Men antalet obetalda studielån har ökat och utgör ett växande problem för CSN och den svenska staten. Detta är givetvis också ett problem för de som söker studielån eftersom det kan komma att innebära att det blir svårare att få studiestöd beviljat. Vi arbetar med att lokalisera de som inte uppfyller de återbetalningskrav som har satts.

FYSISK OCH DIGITAL SPÅRNING

Genom noggranna utredningar har vi möjlighet att spåra dessa personer; både inom Sverige och utomlands, för att se var de befinner sig och skapa  kontakt med dem via t.ex. personlig delgivning som är en förutsättning för att vidta juridiska åtgärder vid fortsatta uteblivna inbetalningar. Vårt nätverk är stort vilket innebär att vi har möjligheten att spåra personer runt hela världen.

Vi kan även hjälpa till med att kartlägga hur situationen med CSN-smitare ser ut i nuläget och utveckla en hållbar plan hur man ska motverka att låntagare avsiktligt låter bli att betala tillbaka sin studieskuld. Att ligga steget före de som inte betalar sina skulder är det bästa sättet för en myndighet att se till att lån och återbetalning fungerar som det ska.

VILL DU VETA MER?

Då kan du kontakta oss för att få mer information. Vi erbjuder en kostnadsfri konsultation där du kan berätta vad du behöver hjälp med.

RELATERADE LÄNKAR

Spåra och lokalisera 

Internationella uppdrag 

Casebook

UTEBLIVNA ÅTERBETALNINGAR

Efter att en låntagare hade avslutat sina studier betalade hon tillbaka sitt studielån under det första året, men började sedan halka efter med betalningarna, innan hon slutligen slutade betala helt. Ärendet gick vidare till Kronofogden och det blev aktuellt att försöka leta upp kvinnan, något som visade sig vara svårt då hon hade flyttat utan att uppdatera sin adress.

Vi blev kontaktade för hjälp med undersökningarna, och kunde via sociala medier konstatera att kvinnan hade flyttat utomlands. Då vi har kontakter över hela världen så kunde vi enkelt fortsätta undersökningarna på plats, varefter kvinnan kunde lokaliseras för fortsatt avbetalning av skulden.

Upptäck flera

Tjänster