Chat with us, powered by LiveChat

Jämför fingeravtryck

SENAST MODIFIERAD
I Tjänster

Behöver du få tillgång till ett fingeravtryck eller jämföra ett fingeravtryck med en misstänkt persons? Vi kan hjälpa dig med detta och bevisa din sak.

Behöver du få tillgång till ett fingeravtryck eller jämföra ett fingeravtryck med en misstänkt persons? Vi kan hjälpa dig med detta och bevisa din sak. I vårt spaningsarbete kan vi samla in fingeravtryck från en eller flera misstänkta personer för att sedan jämföra med tidigare lämnade fingeravtryck.

ATT BEVISA ELLER MOTBEVISA SKULD MED HJÄLP AV FINGERAVTRYCK

Fingeravtryck är alltid unika för en specifik person. Med forensisk vetenskap (kriminalteknik) är det möjligt att samla in fingeravtryck från objekt och platser, för att sedan utföra noggranna tester och jämföra resultaten med fingeravtryck insamlade från misstänkta brottsförövare eller civilpersoner. Våra forensiker är utbildade och erfarna inom området, de kan hjälpa i privata dispyter och konflikter, de kan även hjälpa ett företag eller en myndighet som vill göra interna undersökningar.

FINGERAVTRYCK – EN KOMPLEX OCH ANVÄNDBAR VETENSKAP

Forensisk vetenskap är för många associerat med film och TV-program, där fingeravtryck tas fram för att avslöja, fälla eller fria en potentiell brottsling. Det fungerar på samma sätt i verkligheten, där denna typ av teknik tillämpas för att hitta spår och ledtrådar som binder en person till en plats, ett brott eller till en annan person.

Fingeravtryck kan även användas för att fria någon från misstankar eller för att påvisa att man är inne på fel spår, något som är ytterst användbart för brottsbekämpande myndigheter samt för företag som vill gå på djupet med eventuella problem, dispyter och brott på arbetsplatsen.

Våra tjänster gällande fingeravtryck passar dig som:

  • Har ett företag där man misstänker att någon kanske stjäl eller på annat sätt är oärlig och där man behöver få reda på vem som har vidrört ett objekt eller befunnit sig på en specifik plats.
  • Känner dig iakttagen och misstänker att någon utomstående har befunnit sig i din bostad.
  • Är del av en myndighet som jobbar med brottsplatsutredning och brottsbekämpning.
  • Av andra skäl behöver få reda på vem som är skyldig eller oskyldig till någon form av gärning eller händelse.

INSAMLING AV FINGERAVTRYCK

Insamling av fingeravtryck sker ofta via spaning. Våra agenter spanar på en viss person och observerar personens alla mått och steg för att hitta ett lämpligt tillfälle att samla in något som personen vidrört med sina händer. Fingeravtryck kan också samlas in genom att klienten överlämnar föremål till oss.

FINGERAVTRYCK OCH BROTTSBEKÄMPNING

Då fingeravtrycket är helt unikt för varje människa (inte ens enäggstvillingar har samma), erbjuder fingeravtrycket ett komplicerat men mycket säkert sätt att fastställa vem som har vidrört ett specifikt objekt. Så kallad ’stalking’, där någon ibland anonymt skickar brev eller presenter till den som förföljs, är ett typiskt ärende som kan lösas med hjälp av fingeravtryck tagna från de föremål som skickats eller lämnats till den drabbade. Man kan även använda fingeravtryck för att fastställa om en person har befunnit sig fysiskt på en brottsplats, då fingeravtryck i princip endast kan ha lämnats om personen i fråga verkligen uppehållit sig på platsen.

Våra forensiker har kapaciteten och kunskapen att samla in fingeravtryck, för att analysera och kontrollera huruvida de kommer från samma person har vi ett samarbete med ett kriminaltekniskt labb. Våra forensiker kan ibland vara till stor hjälp i exempelvis en brottsutredning ledd av polis och brottsbekämpande myndigheter, samt framförallt i de fall där privatpersoner söker svar och bevis i personliga ärenden. Bevis baserat på fingeravtryck kan sedan användas för att underbygga en polisanmälan eller liknande, eller utgöra fällande bevis vad gäller inblandning i kriminell verksamhet.

 

VILL DU VETA MER?

Kontakta oss för mer information. Vi erbjuder en kostnadsfri konsultation för att se vilka lösningar som finns tillgängliga för just din situation.

RELATERADE LÄNKAR

DNA

Stalking

CASEBOOK

En kvinna hotades och förföljdes

En kvinna hotades och förföljdes under flera års tid och polisen stod länge maktlös då förövaren lämnade få eller inga spår efter sig. Den skyldige skickade dock regelbundet brev, vykort och små presenter. Detta gjorde att vi kunde säkra bevismaterial, hitta både ofullständiga och fullständiga fingeravtryck, som senare kunde jämföras med en misstänkts fingeravtryck.

Sabotage skedde fortgående hos ett företag

Sabotage skedde fortgående hos ett företag i södra Sverige, men det slutade tvärt när övervakningskameror installerades. Detta gjorde det svårt att få tag i den skyldige, som uppenbarligen var en av företagets anställda. Företaget vände sig då till oss för hjälp och assistans. Vi använde oss av avancerade metoder för att säkra fingeravtryck på platsen där sabotagen hade skett och när dessa jämfördes med de anställdas fingeravtryck (vissa lämnades frivilligt och andra samlades in utan personens vetskap) så hittades personen som låg bakom, och rättslig åtgärd kunde vidtas

Upptäck flera

Tjänster