Just nu genomför vi förbättringar uppdateringar av denna denna webbplats och störningar kan därför förekomma.

Problemlösning

Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster relaterade till olika vardagsproblem, där varje unik situation analyseras i syfte att ta fram en effektiv och framgångsrik handlingsstrategi. Här har vi lagt upp exempel på vanligt förekommande problem för både privatpersoner, företag och myndigheter, följt av hur vi och våra tjänster kan vara till hjälp.

 • Otrohet har blivit ett allt större problem i dagens samhälle. Det har nu blivit enklare att vara otrogen, med hjälp av dagens teknologi. Vi kan hjälpa dig med fysisk spaning med foto och video, kontroll av mobiltelefon och även deras sociala media.

  Tecken på att din fru eller flickvän är otrogen

  Det finns många tecken som kan signalera att något inte står rätt till i relationen. Att din partner beter sig annorlunda än vanligt vid enstaka tillfällen behöver inte betyda något, men vanor och rutiner som förändras under en längre period kan vara ett tecken på otrohet.

   

  Här listar vi de vanligaste tecknen på att din fru kan vara otrogen:

  1. Om din magkänsla säger dig att något inte stämmer bör du ta den på allvar.  Konstiga förklaringar och sammanträffanden förstärker denna känsla. 

  2. Om du märker att din partner uppvisar en känslomässig obalans och till exempel gråter utan specifik anledning och verkar frånvarande kan det vara ett tecken på en pågående otrohet.

  3. Hon skaffar nya vänner som du inte får träffa.

  4. Hon gömmer mobilen från dig och går gärna undan om det ringer eller kommer sms. Hon raderar konversationer och loggar, både i sin mobil och i den dator hon brukar använda.

  5. Hon köper mer kläder än tidigare och inhandlar underkläder som du inte får se.

  6. Det blir plötsligt svårt att prata om framtidsplaner och hon vill också göra ändringar av eventuella saker som ni tidigare planerat tillsammans. Kanske vill hon också “ta en paus” i ert förhållande.

  7. Hon pratar ofta om en viss kollega eller person.

  8. Det är svårt att prata om de dagliga aktiviteterna och du märker att hon ibland inte pratar sanning om sina övriga förehavanden.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Tecken på att din man eller pojkvän är otrogen

  Det finns många varningssignaler på att något inte står rätt till i relationen. Att din partner beter sig avvikande vid enstaka tillfällen behöver inte betyda något, men när vanor och rutiner förändras under en längre period kan det vara ett tecken som bör tas på allvar.

   

  Här listar vi de vanligaste tecknen på att din man kan vara otrogen:

  1. Din intuition säger dig att något inte stämmer, du har en känsla av att något inte står rätt till. Konstiga förklaringar och sammanträffanden förstärker denna känsla. 

  En god regel är att lyssna till din magkänsla och din intuition.

  2. Trots att du känner en viss distans till din partner är han extra snäll mot dig och kompenserar sitt dåliga samvete med att ge dig ovanligt mycket uppmärksamhet, presenter, blommor och komplimanger. Han hjälper till mer än vanligt hemma och vill vara allmänt till lags.  

  3. Han är plötsligt mer mån om sitt utseende och sin fysik än tidigare. Han skaffar nya träningsrutiner, ny frisyr och köper nya kläder. 

  4. Arbetstiderna har ändrats, det blir ofta sena kvällar då han jobbar “över” och är borta mer än vanligt. Det är svårt att nå honom på mobilen och han vill helst inte bli störd. Han befinner sig ofta på ställen där det är “dålig mottagning” och är allmänt svår att få tag på. Han hör inte av sig under dagarna i samma utsträckning som förr och hans bortförklaringar låter konstiga och ologiska. 

  5. Han bär runt på sin telefon hemma och när det ringer eller kommer sms går han gärna undan och beter sig spänt och hemlighetsfullt. Han lägger gärna mobilen med skärmen nedåt och har telefonen på ljudlös. Du kanske upptäcker att han skaffat ytterligare ett e-postkonto eller en extra mobiltelefon.

  6. Han har tappat fokus och intresse för familjen. Kanske startar han en ny hobby eller fritidsaktivitet där du inte är inkluderad.

  7. Han byter snabbt om när han kommer hem och slänger kläderna i smutsen eller i maskinen på en gång. Du kanske hittar fläckar på kläderna från smink som läppstift, mascara eller foundation.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag vill bevisa att min partner är otrogen

  Om du har starka misstankar att din partner är otrogen är det viktigt att du agerar på din känsla och inte låter tiden gå. Det är bättre och ger större möjligheter till senare försoning om du tar itu med problemet snabbt. Men gör inte heller misstaget att alltför snabbt konfrontera din partner utan att ha några egentliga bevis eftersom detta ofelbart leder till att din partner “höjer säkerhetsnivån” och det blir svårare att påvisa en pågående otrohet. En konfronterad partner är väldigt uppfinningsrik när det handlar om att dölja spår och undgå upptäckt.

  Det är idag mycket vanligt att vi kontaktas av personer som ber oss göra en otrohetsutredning där vi kan antingen bekräfta misstankarna eller avskriva dem. Vi använder ett flertal arbetsmetoder, beroende på hur situationen ser ut. Vi kan bedriva både fysisk spaning där vi följer din partner och ser vad hen har för sig, men också teknisk spaning där vi, om det är möjligt, tittar på de digitala spår som din partner lämnar efter sig. Vi kan undersöka din partners mobiltelefon, vi kan till och med göra detta nattetid när din partner sover.

  Vi arbetar helt konfidentiellt med ditt ärende och all spaning sker på ett professionellt sätt utan risk att din partner upptäcker oss. Om vi hittar bevis på otrohet kommer vi att lämna över dessa till dig i form av fotografier, video eller annan typ av information.

   

  RELATERADE LÄNKAR

 • Kontrolltjänster är ett sätt för dig som är företagare, en organisation, affär eller tillsynsmyndighet att se till att personalen eller andra partners som

  Jag vill återskapa raderade sms från en mobiltelefon

  SMS som medvetet eller omedvetet raderats från en mobiltelefon kan ofta till stor del återskapas. Detta gäller även om mobilen fysiskt skadats. Den tekniska lösning och de utvärderade forensiska system vi har tillgång till gör det möjligt att rädda information från de flesta typer av mobilfabrikat. Arbetet är dock mer krävande än motsvarande åtgärder på en hårddisk, detta sammanhänger med att mobilens information är krypterad.

  Det är viktigt att du inte själv försöker återskapa data med hjälp av de olika appar som erbjuds för data recovery. Dessa klarar i allmänhet bara av att rädda en mycket liten del av informationen och gör det dessutom svårare eller rent av omöjligt att i ett senare skede använda en mer professionell metod.

  En annan förutsättning för att vi ska kunna hjälpa dig är att du har tillgång till skärmkoden. Om du inte har tillgång till den blir arbetet betydligt mer omfattande och kostsammare. För vissa fabrikat och modeller måste vi då skicka mobilen till vårt ägarbolag i Israel, vilket är en mycket dyr åtgärd.

  Det tar oss 1-2 arbetsdagar att utföra hela processen. Om du har väldigt bråttom och vill ha tillbaka din telefon “på en gång” finns det en expressmetod som innebär att vi behöver upp till 4 timmar för att göra en klon av telefonen och därefter utför arbetet med klonen i stället för direkt på din telefon.

  Vi behöver inte SIM-kortet för att kunna arbeta med din mobiltelefon.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Min hårddisk har kraschat

  Hårddiskar har begränsad livslängd. Tekniken och hållbarheten har avsevärt förbättrats, men förr eller senare ger hårddisken upp. Förhoppningsvis har du då en backup på hela eller åtminstone alla viktiga delar av innehållet! Tecken på att hårddisken kraschat eller att en krasch är nära förestående kan vara att datorn vägrar starta, felmeddelanden om saknade filer dyker upp och att många rutiner börjar ta väldigt lång tid att utföra.

  En kraschad hårddisk behöver inte innebära en katastrof. Information på alla typer av digitala lagringsmedia går ofta att helt eller delvis återställa.

  Vårt kunnande och den kraftfulla och avancerade forensiska teknik vi använder kommer ofta till användning i brottsutredningar, men vi kan också hjälpa i andra situationer med att återställa information på en skadad disk. 

  Vi brukar kunna rädda information från hårddiskar i 9 fall av 10. I stort sett alla typer av information kan räddas. Hur långt bakåt i tiden man kan gå beror bland annat på när disken senast formaterades. I de flesta fall tar arbetet runt en vecka.

   

  RELATERADE LÄNKAR

 • Kontrolltjänster är ett sätt för dig som är företagare, en organisation, affär eller tillsynsmyndighet att se till att personalen eller andra partners som

  Jag vill veta om mina barn använder eller säljer droger

  Narkotikamissbruket bland ungdomar har ökat, speciellt i vissa miljöer och i vissa regioner och städer. Narkotikan är ofta lättillgänglig, den kan köpas på gatan, på festen eller beställas via nätet. Bruk av narkotika blir snabbt till missbruk. I sin tur leder detta till behov av mer kontanter att röra sig med och för en del blir missbruket snabbt inkörsporten till kriminalitet.

  Är du tonårsförälder finns det ofta anledning till oro och skärpt uppmärksamhet. Nedan några saker du kan ge akt på för att upptäcka ett påbörjat eller pågående missbruk.

   

  Varningstecknen 

  • Cannabisbruk ger ofta röda ögon, trötthet, utvidgade pupiller och svängningar i humöret. 
  • Tyngre droger verkar dämpande på hungerkänslor och ger ofta viktnedgång.
  • Droger som ger hallucinationer orsakar även ”krypningar” i kroppen, vilket kan medföra att personen plötsligt rycker till och i värsta fall gör sig själv illa.
  • Användning av flertalet SIM kort med eller utan kontantkortsmobiler.
  • Många och plötsliga samtal och ditt barn måste genast bege sig ut för att “träffa någon”.
  • Om ditt barn säljer droger, vilket inte är jätteovanligt om man själv brukar droger bör du hålla koll på ditt barns ekonomi. Köper barnet dyra kläder? Plötslig access till pengar utan förklarlig anledning? Då bör du vara vaksam.

   

  Allmänna förändringar i samband med missbruk kan vara:

  • ökad aggressivitet
  • nya kompisar
  • sämre hygien
  • ökat skolk
  • ny klädstil
  • uppkäftighet
  • passivitet
  • nya fritidsintressen och plötsligt intresse för nya livsfilosofier
  • hyperaktivitet, upprymdhet och rastlöshet

   

  Om du misstänker ett missbruk är det bästa att ta upp det så snabbt som möjligt, det finns egentligen ingen tid att förlora. Det du oroar dig för behöver inte bero på ett missbruk, det kan finnas andra anledningar. Men insatsen är alltför stor för att avvakta. Och ju fler tecken på missbruk du ser, desto större är risken att det verkligen handlar om missbruk.

  Om du vill ha visshet för att kunna agera och hjälpa ditt barn kan du kontakta oss. Vi har spaningsresurser för att snabbt kunna belägga ett pågående missbruk. Vi dokumenterar allt vi upptäcker och du kan sedan ta upp det hela med ditt barn och hitta en väg framåt och bort från missbruket.

  Det finns också en del hjälpmedel man kan använda sig av för att påvisa missbruk, exempelvis Cocain Detection Wipes, en slags våtservett som kan detektera mycket små förekomster av kokain. Servetten färgas blå vid kontakt med en yta där spår av kokain finns.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag är orolig över mina barns förehavanden

  Är du förälder vet du en hel del om oro. Det som oroar många föräldrar idag kan vara funderingar kring narkotika, umgänge och kriminalitet. Oron är en starkt nedbrytande känsla.

  Kontakten med barnen förändras ofta under tonårstiden. Det är en naturlig utveckling och del av frigörelseprocessen. Men det är viktigt att man även under de ofta lite stökiga tonårsåren engagerar sig i barnens vardag och umgänge och vågar sätta gränser. Märker man att barnet alltmer börjar stänga till om sina förehavanden och inte alls vill berätta finns det ibland anledning att som förälder försöka ta reda på lite mer.

  Om du oroar dig för ditt barn och dennes förehavanden kan du kontakta oss. Att diskutera din oro med oss under en första konsultation kostar dig inget. Om vi anser att du bör gå vidare kan vi hjälpa dig med spaning och kartläggning av ditt barns vardag. Spaningen utförs diskret och det vi hittar kommer att redovisas i en dokumentation med bilder, video och text. Spaningen sköts diskret och ditt barn kommer inte att märka att den sker. Det kan också vara aktuellt med teknisk spaning där vi utvärderar och tolkar digitala spår i mobil, dator och sociala medier.

  Du får sedan själv avgöra hur du vill ta upp detta med ditt barn.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag vill veta om jag är far till ett barn

  Har du en misstanke om ett obevisat faderskap där du tror dig vara far till en viss person kan vi hjälpa dig. Om du inte själv vill eller har möjlighet att ta kontakt med personen (eller dennes vårdnadshavare) kan du istället låta oss inhämta DNA från personen och sedan jämföra detta DNA med ditt eget.

  Vi inhämtar DNA genom att spana på personen och samla in föremål som personen berört. DNA-provet och ditt eget DNA skickas sedan till ett forensiskt laboratorium som kan se om det finns en matchning. Allt sker diskret och under stor sekretess. 

  Givetvis kan vi också hjälpa i andra liknande situationer, exempelvis om du vill ta reda på om en viss person är din far. Även här hjälper vi dig genom att spana och samla in föremål som personen berört och utför därefter en matchning. Att personer inte självmant vill erkänna ett faderskap har ofta med egendomsförhållanden och arv att göra.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Egenmäktigt förfarande med barn

  Om du har ett domstolsbeslut rörande vårdnaden av ditt barn och den andra parten inte respekterar detta och av allt att döma har tagit med sig sitt barn till okänd ort, kanske till utlandet, är det viktigt att du agerar så snabbt som möjligt.

  Ofta är det en förälder eller en släkting till barnet som utför bortrövandet och tar barnet med till en annan ort i Sverige. När den ena av parterna har sitt ursprung i annat land kan en speciellt svår situation uppstå. Risken finns då att en av vårdnadshavarna tar “lagen i egna händer” och bortför barnet till hemlandet.

  Vi kan hjälpa dig med olika former av spårning och informationsinhämtning för att finna ditt/ dina barn.

   

  RELATERADE LÄNKAR

 • Kontrolltjänster är ett sätt för dig som är företagare, en organisation, affär eller tillsynsmyndighet att se till att personalen eller andra partners som

  Jag vill hitta en försvunnen person

  Personförsvinnanden är relativt vanliga. Ibland har personen av olika anledningar försvunnit frivilligt, andra gånger kan ett brott ligga bakom. Mycket ofta ligger det psykisk ohälsa bakom ett försvinnande. Frivilliga försvinnanden kan vara allvarliga och kräva åtgärder. 

  Vi utför spaning och dokumentering i syfte att hitta försvunna personer – dels för att assistera polisen vid brottsutredningar där den försvunna individen är det potentiella offret, men även i situationer där någon har “försvunnit” av egen fri vilja, för att smita från en skuld eller ett åtagande eller för att hålla sig undan pga missbruk och psykisk ohälsa.

  Våra metoder baseras på den aktuella situationen och på huruvida personen håller sig undan själv eller om någon utomstående är inblandad i försvinnandet. Vi kan också hjälpa dig om ditt barn förts bort av den andra föräldern i samband med en vårdnadstvist,  vi spårar personer inom hela Sverige samt utomlands.

  Vi bistår både i privata ärenden där du som privatperson letar efter någon och vid officiella polisundersökningar och andra myndighetsärenden.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag vill hitta en gammal bekant

  Våra researchers kan hjälpa dig genom att samla in relevant information från dig för att hjälpa dig i processen. Bra information som kan vara bra att känna till är om personen ifråga har barn, hur gamla barnen är, vilket datum personen fyller år – du kanske minns om det var sommar eller vinter när personen fyllde år? Vilket telefonnummer personen hade – och var personen arbetade kan också vara bra information. När du kontaktar oss kommer vi ställa den typ av frågor till dig för att skapa en lista på sökkriterier vi kan använda oss av.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag vill undersöka om en jävsituation kan ha uppstått

  En vanlig fråga som ställs till oss är om vi kan utreda diverse jävsituationer, dvs att specifika personer känner varandra sedan tidigare, exempelvis genom arbete, utbildning, eller om de känner varandra privat och inte bara professionellt i arbetet. Här har vi möjlighet att undersöka  och dokumentera en sådan aktivitet och påvisa denna. En jävsituation kan även vara att en eller flera personer har egna vinstintressen i konkurrerande bolag, eller andra situationer som kan ifrågasätta deras opartiskhet.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag vill vill göra en bakgrundskontroll på en person

  En bakgrundskontroll ger dig en mer fördjupad information om en person. Det kan vara en ny affärsrelation, en person du skall inleda ett förhållande med, eller du helt enkelt väljer att göra en bakgrundskontroll på personen i förebyggande syfte. En bakgrundskontroll ger dig bl.a  information om personens ekonomiska förehavanden, familj, och eventuellt kriminellt förflutet. Här tittar vi inte bara på domar, utan om personen faktiskt har haft med rättsväsendet att göra. Vi har även möjlighet att kolla upp personens kontaktnätverk, och på så sätt skapa oss en bättre bild av personen. När vi gör en bakgrundskontroll kan vi dessutom anpassa den utifrån ändamålet, t.ex om personen ursprungligen är från ett annat land kan vi utföra en kontroll även i det aktuella landet. En bakgrundskontroll besparar dig mycket huvudvärk och överraskningar.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag vill veta om en person är dömd för brott

  Det finns tillfällen då en privatperson, ett företag eller en myndighet vill ta reda på om en person är dömd för brott. Är du förälder är det viktigt att veta att personerna som rör sig kring dina barn inte är dömda för brott. Vi kan hjälpa dig att göra sådana bakgrundskontroller.

  Att göra bakgrundskontroller är inte lika vanligt i Sverige som det är i till exempel USA, men den information som blir resultatet av en kontroll kan vara mycket användbar. Kontrollen kan gälla någon som söker jobb, en ex-partners nya partner som kan komma att umgås med dina barn, en person du överväger att göra affärer med eller någon annan individ som tillhandahåller tjänster eller vistas i din närhet.

  Den som inte har något att dölja bör inte inte ha något emot en bakgrundsundersökning, men vi utför alltid undersökningarna du begär på ett så diskret sätt som möjligt. Vi tittar på de domar som finns i brottsregister, men vi kan även gräva på djupet för att hitta sådant som kan ha arkiverats, avskrivits eller bara är åtkomligt via de djupare kontroller som vi är ensamma om att utföra.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag vill veta vem som äger ett visst telefonnummer

  Att ringa från ett skyddat nummer eller att skydda det nummer man ringer från är relativt enkelt.

  Kanske vill du ha reda på vem ett okänt nummer tillhör, speciellt om du ofta rings upp från ett nummer som inte visas på din mobilskärm eller som inte finns registrerat på webbsidor som hitta.se. Intresset kan vara befogat då många bedrägerier idag görs via telefon. Det kan givetvis också finnas skäl som bara du känner till varför du blir uppringd av ett anonymt nummer och varför du gärna vill ta reda på vem uppringaren är.

  Vi har utredningsmetoder för att hjälpa dig. Vi kan ta reda på vem det är som har ringt dig och varifrån samtalet rings. Vi har tillgång till metoder som annars bara polis och åklagare kan använda sig av.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag vill veta var en person arbetar

  Vårt stora kontaktnät gör det möjligt för oss att genom spaning ta reda på var en person arbetar och vilka dennes arbetsuppgifter är. Detta kan vara användbart om man vill försäkra sig om att någon är den hen utger sig för att vara, men det kan även vara en användbar resurs för kommuner och myndigheter som vill kontrollera huruvida en person som får bidrag verkligen är berättigad till det och inte i själva verket har ett jobb, trots att personen påstår att så inte är fallet.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag vill veta om en person är gift och / eller har barn

  Om det finns misstanke om att din partner eller kanske din väns partner möjligtvis är gift med någon annan, eller att partnern har barn som hen inte har berättat om, då kan man vända sig till oss för att få hjälp att undersöka och dokumentera hur saker och ting ligger till.

  Det är inte alldeles ovanligt att en person gifter sig trots att hen redan har ingått ett annat äktenskap, i Sverige eller i ett annat land. Det förekommer också att en person har två familjer med flertalet barn i varje familj utan att familjerna känner till varandras existens.

  När misstanken uppstår kan du kontakta oss så startar vi en utredning. Vi kommer att använda olika spaningsmetoder och research för att ge dig ett svar i form av bilder, video och textdokumentation. Bevisning i form av DNA kan också bli aktuellt. Om inblandade personer vägrar lämna DNA-prov kan vi genom spaning samla in föremål som den aktuella personen berört och därmed säkra DNA som sedan kan jämföras andra DNA-prov för att få en bekräftelse på en familjebildning.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag vill hitta mina biologiska föräldrar

  Många personer som adopterats från andra länder försöker som vuxna att hitta sina biologiska föräldrar och familj. Dansk TV är exempelvis inne på sin trettonde säsong av programmet Spårlöst, där adopterade barn plus TV-team reser till det land där adoptionen skedde och med hjälp av befintlig dokumentation försöker hitta föräldrar, syskon och andra familjemedlemmar. 

  Vi har möjligheter att hjälpa dig i ditt sökande. Hör av dig till oss så kan vi diskutera hur vi skulle kunna gå vidare med ditt ärende.

  Det vi behöver för att komma igång är den dokumentation som dina föräldrar fick i samband med adoptionen. Här finns ofta uppgifter om de biologiska föräldrarnas namn, ålder, hemvist med mera. För det mesta är det möjligt att hitta den biologiska familjen. Vi kan arbeta med ditt ärende både härifrån Sverige men också på plats i det land där du föddes. Detta tack vare vårt stora internationella nätverk av kontakter.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag vill veta mer om en persons förehavanden

  Det finns situationer som plötsligt dyker upp eller som växer fram under en längre tidsperiod och handlar om att en närstående eller en familjemedlem ändrar sitt beteende och man får en misstanke om att något “verkar pågå”. Det kan handla om misstanke om otrohet eller missbruk eller kanske att barnen hamnat i dåligt sällskap. Det kan också handla om att en person ofta dyker upp där man själv befinner sig eller att man av annan anledning har ett intresse att veta mer om en viss persons förehavanden. Det finns många olika anledningar.

  Det är svårt att själv vara spanare och försöka reda ut vad och om något oegentligt pågår, risken för upptäckt är mycket stor och då är det svårt att i ett senare skede återuppta en spaning.

  I alla situationer av liknande art kan vi hjälpa dig med spaning. Vi kan spana på en eller flera personer och även mot platser. Vår spaning kan vara fysisk där vi följer en person och kartlägger vad han eller hon gör, vi kan också använda oss av teknisk spaning där vi undersöker och kartlägger olika digitala spår. Vårt arbete påverkas inte heller av om personen förflyttar sig över stora avstånd.

  Vi arbetar i alla lägen diskret och har en löpande avrapportering till dig.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag vill gärna veta om två personer har kontakt med varandra

  Att kunna bevisa att två specifika personer känner varandra kan ibland vara ett sätt att bevisa eller åtminstone stärka en misstanke. Om person X är en känd kriminell eller har ett väl underbyggt rykte som kriminell, langare eller gängmedlem eller liknande och du misstänker att ditt barn, familjemedlem eller annan bekant umgås med den personen finns det anledning att agera och ta reda på vad som är sant. Det kan givetvis också finnas andra, privata eller rent av hemliga, anledningar varför du vill belägga att det finns en koppling mellan vissa personer.

  Kanske har du själv försökt ta reda på vad som är sant genom att fråga och “höra efter”. Men egen spaning i liknande ärenden är inte att rekommendera. Risken för upptäckt är stor, vilket i sin tur oftast leder till att fortsatta efterforskningar försvåras.

  Hör av dig till oss så får vi diskutera detta och se hur vi kan gå vidare. Vi har effektiva och diskreta spaningsmetoder och kan absolut hjälpa dig med ditt ärende.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag vill att Ni öppnar upp en polisutredning och gör om den

  Om du varit föremål för en brottsutredning och dömts för ett brott som du anser dig vara oskyldig till kan du vända dig till oss. Vi kan tillsammans med dig och kanske din advokat gå igenom hela utredningen och värdera huruvida vi anser det vara möjligt för oss att utreda de felaktigheter som du menar finns i utredningen.

  Många av våra utredare har bakgrund som poliser och lång erfarenhet av utredningsarbete. Vårt team förfogar över all nödvändig kunskap och all nödvändig teknik för att kunna göra en helt ny utredning om det skulle visa sig befogat. Vi kan identifiera svagheter i befintlig  utredning, rekonstruera skeenden och även intervjua vittnen. Vårt stora kontaktnät inom många olika samhällssektorer utgör också en stor fördel i detta arbete.

  Ytterligare en aspekt är dina möjligheter till ersättning. Om utredningen (och därmed domen) har tydliga brister ger det möjligheter för dig att via Justitiekanslern söka ersättning från staten. Detta sker då i samarbete med din advokat.

   

  RELATERADE LÄNKAR

 • Stalking är ett vanlig problem i dagens samhälle och med begränsade resurser från polisen är det svårt att veta vart man ska vända sig. Vi hjälper privatpersoner att samla bevis som kan leda till åtal och besökningsförbud.

  Utsatt för stalking - Jag vill veta vem det är

  Att utsättas för stalking, alltså olaglig förföljelse, är mycket påfrestande. Det påverkar hela tillvaron och önskan att komma tillrätta med problemet blir rätt snart väldigt uttalad. Oavsett hur du stalkas, om det sker som enbart fysisk förföljelse eller som fysisk förföljelse kombinerat med förföljelse via mail, brev eller sociala medier så finns det stora möjligheter för oss att hjälpa dig.

  I de flesta fall bör en polisanmälan övervägas, men du bör vara medveten om att polisen sällan har möjligheter att prioritera dessa ärenden. Att själv försöka avslöja en stalker är inte heller att rekommendera, även om du lyckas ta reda på vem det är så har ditt bevisläge försämrats.

  Med hjälp av spaning (fysisk och teknisk) samt spårning och andra tekniker kan vi ofta relativt enkelt avslöja vem det är som stalkar dig. Vi bedriver spaning i team om minst tre personer, allt sker diskret och risken för upptäckt är minimerad. Vi kan dessutom samla in bevis i form av bilder och video och även – i vissa fall – i form av fingeravtryck eller DNA (via försändelser som stalkaren adresserat till dig).

  Andra metoder vi använder oss av är bl.a spårning och både telefonnummer och mastspårning. Genom uteslutningsmetoder kan man då enkelt identifiera förövaren.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Utsatt för stalking - vet vem stalkern är men behöver bevis

  Om du utsatts för stalkning under en kortare eller längre period och lyckats avslöja vem stalkern är har du ett antal valmöjligheter. Om vi förutsätter att stalkaren inte känner till att du vet kan du välja att själv be personen avsluta förföljelsen. Detta alternativ är dock sällan att föredra, eftersom det inte ger dig några garantier att förföljelsen verkligen kommer att upphöra. Det är också svårt att förutse hur stalkaren kommer att reagera. Inte ens en polisanmälan garanterar att något kommer att förändras, eftersom du antagligen saknar hållbara bevis mot personen.

  Vi rekommenderar istället att du, även om stalkaren är en person du känner (exempelvis en tidigare partner), vänder dig till oss så att vi kan samla in bevis mot personen. Ett sådant ärende är enkelt att driva eftersom vi faktiskt i detta fall redan från början vet vem vi ska spana på. De bevis vi samlar in i form av bilder och video och annat kan du sedan ta vidare om du vill göra en polisanmälan.

  Om du vill konfrontera stalkaren har vi också möjlighet att hjälpa dig med det.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Utsatt för stalking - Digitalt

  Stalking behöver inte alltid betyda att du förföljs fysiskt av en person. Ibland använder stalkern digitala kanaler för förföljelsen och skickar sms, chattmeddelanden och epost samt använder sociala medier för sin förföljelse. Detta kan vara minst lika påfrestande som den traditionella fysiska förföljelsen.

  Råkar du ut för detta kan du vända dig till oss för att få hjälp. Se till att du sparar så mycket som möjligt av de meddelanden och annan information som visar hur förföljelsen ser ut. Våra utredare kommer att titta på allt detta och via olika typer av spårningar och teknisk spaning klarlägga var personen befinner sig och vem det är. Vi tar fram bevisning i form av bilder, video och även teknisk bevisning som knyter personen till den information som skickats till dig.

  Vi har stor erfarenhet av liknande uppdrag och arbetar snabbt och ger prioritet åt dessa ärenden.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag är utsatt för falsk ryktesspridning

  Jag vill få tag på information gällande en bokning

  Någon skickar fysiska brev med oönskat innehåll till mig

  Att upprepade gånger motta fysiska brev med ett oönskat och otrevligt innehåll är påfrestande och känns ofta som en slags kränkning. Innehållet kan vara hotfullt och innehålla trakasserande formuleringar. Ibland kan innehållet i förstone upplevas mera “oskyldigt” men i takt med att det skickas upprepade gånger växer en olustkänsla fram.

  Ofta är dessa brev en del i en förföljelse som riktas mot dig. Det behöver inte vara ett klassiskt fall av stalkning, det kan också handla om en förvirrad människas sätt att hantera sin egen kanske svåra situation. 

  Oavsett orsaken att du får breven bör du så snart som möjligt vidta åtgärder, också för att minska risken att det sker en eskalering.

  I ärenden som dessa kan vi hjälpa dig. Vi försöker tillsammans med dig teckna en bakgrund för att om möjligt kunna hitta någon tänkbar misstänkt. Vi går sedan vidare med spaning och försöker ta reda på vem avsändaren är. I vissa fall kan det finnas spår av DNA eller fingeravtryck på breven, vilka i ett senare skede kan komma att utgöra bevismaterial.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag utsätts för hot & trakasserier via SMS, chat och epost

  Hot och trakasserier via olika digitala kanaler har blivit allt vanligare. Det finns många olika förklaringar – ett hårdare samhällsklimat, förändringar i mans- och kvinnoroller och kanske framförallt tillgången på kommunikationskanaler som tillåter anonymitet och snabba beslut. 

  Givetvis är det svårt att enas om var gränsen går för att ord eller fraser ska uppfattas som hot eller trakasseri. Det finns individuella skillnader var vi placerar den gränsen. Men det finns en tydlig lagstiftning som definierar vad som utgör ett hot eller trakasseri. Om du anser att du är utsatt ska du absolut inte acceptera detta utan ta det vidare.

  Är hoten och trakasserierna av mycket allvarlig art och riktas mot dig eller din familj och innehåller formuleringar om att någon kommer att skadas eller utsättas för fara bör du göra en polisanmälan. I andra fall kan det vara svårt att få hjälp av polisen då denna typ av ärenden prioriteras lågt.

  Vi har stor erfarenhet av att hjälpa personer som råkar ut för detta. Det är viktigt att du, när du kontaktar oss, berättar om och visar oss alla exempel på hur du utsatts. Vi kommer att göra en spårning för att hitta källan till de hot och trakasserier du tagit emot. Vi kan även använda oss av olika typer av spaning för att till sist ringa in den person som ligger bakom hoten.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Någon saboterar min egendom

  Någon kommer in i mitt hem

 • Kontrolltjänster är ett sätt för dig som är företagare, en organisation, affär eller tillsynsmyndighet att se till att personalen eller andra partners som

  Jag vill undersöka om min partner har gömda tillgångar

  test

  Vårdnadstvist

  Om du och din tidigare partner inte kan komma överens om vårdnaden av barnen efter en separation blir det ibland ofrånkomligt att ta hjälp utifrån. Om du anser att din partner är olämplig som vårdnadshavare eller om din partner riktar anklagelser mot dig som du anser vara osanna är det nödvändigt att du tar hjälp av en advokat för att driva ditt ärende.

  Vi arbetar ofta med vårdnadstvister, arbetet sker då ofta i nära samarbete med advokaten. Advokaten bygger upp fallet och vi arbetar tillsammans för att samla bevis. Målet är att nå en juridiskt bindande uppgörelse som är bäst för barnet.

  Givetvis kan du kontakta oss i vilket skede som helst av en vårdnadstvist. Vi kan hjälpa dig även om någon advokat ännu inte kopplats in. Om du anser att din tidigare partner är olämplig som vårdnadshavare kan vi givetvis hjälpa dig att belägga detta.

   

  Olämplighet som vårdnadshavare kan hänga samman med:

  Sexuellt utnyttjande av barnen

  Alkoholmissbruk

  Narkotikamissbruk

  Psykisk instabilitet eller sjukdom

  Misshandel eller våldsamt beteende riktat mot barnen

  Umgängeskvalitet – hur ofta vistas din expartner tillsammans med barnen?

   

  Om du tar hjälp av oss med en vårdnadstvist är det viktigt att du själv inte har någon belastning i form av tidigare kriminell aktivitet.

   

  När vi hjälper dig kommer vi att använda en rad olika åtgärder, exempelvis teknisk och fysisk spaning samt informationsinhämtning och kameraövervakning för att kunna belägga olämpligt beteende hos din tidigare partner. Allt vi upptäcker och dokumenterar överlämnar vi till dig för att kunna användas vid det juridiska avgörandet om vårdnaden.

   

  RELATERADE LÄNKAR

 • Kontrolltjänster är ett sätt för dig som är företagare, en organisation, affär eller tillsynsmyndighet att se till att personalen eller andra partners som

  Jag misstänker att min mobiltelefon är hackad

  Alla smarta telefoner kan hackas om de inte är säkrade och skyddade. Så snart du startar din mobiltelefon är den ett tänkbart mål för hackare. Den vanligaste tekniken är att hackaren kopplar upp din telefon mot en fejkad mast. Därefter öppnar sig möjligheter för hackaren att manipulera din telefon, han kan till och med ändra säkerhetsinställningarna i den. Andra sätt att hacka telefonen handlar om användning av olika typer av virus/malware.

   

  Några tecken på att mobilen kan ha hackats:

  • Dataförbrukningen skjuter i höjden
  • Batteritiden blir sämre
  • Prestanda har rent allmänt blivit märkbart sämre
  • Telefonräkningen skjuter i höjden
  • Okända bilder dyker upp på telefonen

  Många av dessa tecken hänger samman med att virus/malware eller annan oönskad programvara installerats och förbrukar telefonens resurser.

  Det finns möjligheter att själv komma tillrätta med liknande problem genom att använda telefonens egna inbyggda verktyg. Men många behöver hjälp för att återskapa en säker mobiltelefon. Du kan gärna vända dig till oss, vi har stor erfarenhet av denna typ av problem. Vi hjälper dig att identifiera eller spåra intrång i din mobiltelefon och hitta bevis för ett sådant intrång.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag misstänker att någon har hackat mitt nätverk

  test 4

  Jag misstänker att jag är avlyssnad

  Många upplever att saker som man pratar om i sin mobil sedan dyker upp som reklam i sociala medier. Frågan är befogad: Lyssnar appar på vad vi säger och vidarebefordrar informationen och triggar anpassad reklam som sedan slussas ut till våra sociala medier? Några bevis för detta finns inte, men upplevelsen delas av många. Det enda sättet att undvika detta är antagligen att vara starkt restriktiv till installation av olika appar i sin telefon och kanske helt avsluta sin användning av sociala medier.

  Men känslan att vara avlyssnad kan ha helt andra orsaker.  Kanske har du lagt märke till en del egendomligheter när du pratar i din telefon.

   

   Exempelvis:

  • Det tar extra lång tid att stänga mobilen
  • Du hör underliga ljud under samtal
  • Du hör ett högfrekvent brummande ljud när du pratar
  • Ljudet låter ibland “elektroniskt förvrängt”
  • Du hör olika typer av distinkta bakgrundsljud

  Du kan givetvis också ha märkt att det som händer under din vardag ibland tycks peka på att någon faktiskt skaffat sig information om dig, information som bara har yppats under telefonsamtal.

  Telefonavlyssning har blivit allt vanligare. Den genomförs Inte bara av myndigheter utan också av privata aktörer och kan vara ett led i företagsspionage och riktas mot enskilda personer som kan besitta viktig information. Möjligheten att avlyssna en mobiltelefon skapas via en s.k. brygga mellan masten och den mobiltelefon som ska avlyssnas.

  Om du misstänker att du är avlyssnad bör du ta kontakt med oss så snart som möjligt. Vi kan modifiera din utrustning så att den alltid kommunicerar med rätt mast och i övrigt blir säker att använda.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag vill spåra en person

  Behovet att spåra en person kan hänga samman med en misstanke, allmän eller specifik. Kanske är du orolig för en familjemedlem eller en närstående som inte hört av sig på länge. Kanske din tidigare partner inte lämnat barnen hos dig enligt överenskommelse. Anledningarna kan vara många. Kanske vill du ibland spåra en person av ren nyfikenhet.

  I många av de ärenden vi arbetar med spårar vi personer med en rad olika tekniker. Spårning via GPS är en möjlighet men vanligast är att spåra via personens mobil, det går enkelt med hjälp av mobilmaster att klarlägga var personen befinner sig och hur hen har rört sig. Andra möjligheter är att spåra via de fordon en person färdas i eller via IP-nummer. Vi kan också se hur och var  bankkort använts och bedriva annan typ av informationsinhämtning, exempelvis gjorda bokningar av resor och boende.

   

  RELATERADE LÄNKAR

  Jag vill veta vad en person skrivit till en annan person

 • Kontrolltjänster är ett sätt för dig som är företagare, en organisation, affär eller tillsynsmyndighet att se till att personalen eller andra partners som

  test

  Kontrolltjänster är ett sätt för dig som är företagare, en organisation, affär eller tillsynsmyndighet att se till att personalen eller andra partners som

Bli en del av vårt nätverk!

För att kunna bedriva en framgångsrik utredning är vi beroende av korrekt information, vilket kan vara svårt att hitta tyvärr. Detta betyder att det är viktigt för oss att ha ett bra förhållande med våra kontakter inom olika industrier. Vi är alltid tacksamma för information och belönar informatörer väl.

Om oss

Privatdetektiv.se har funnits sedan 2011 och våra anställda har över 20 års erfarenhet inom industrin. Vårt nätverk är stort både inom Sverige och internationellt.