Chat with us, powered by LiveChat

Just nu genomför vi förbättringar uppdateringar av denna denna webbplats och störningar kan därför förekomma.

Sekretesspolicy

Säkra komunikationsmetoder

Om du misstänker att du är avlyssnad

Du ska då naturligtvis inte ringa med din egen fasta telefon eller mobiltelefon. Du ska heller inte låna någon annans telefon för att ringa så länge din egen telefon befinner sig i samma lokal/lägenhet/hus då eventuell avlyssning kan ske på enhetens mikrofon, även om inget samtal pågår.

Säkra e-posttjänster

I regel är det inget problem att använda din vanliga e-post. Men om ditt ärende är av mycket känslig karaktär kan vi rekommendera dig att skapa ett konto på t.ex. protonmail (www.protonmail.com) eller Hushmail (www.hushmail.com).

 

Båda dessa tjänster är krypterade och finns tillgängliga gratis att använda. Utökade tjänster kostar några kronor mer och detta rekommenderas om du avser använda mailkontot ofta. I första hand rekommenderar vi protonmail då den även erbjuder ett juridiskt skydd och försvårar tvångsåtgärder från myndigheter och underrättelseorgan.

Om du måste ringa oss

Om du inte kan eller vill använda din ordinarie telefon så kan du istället bege dig till närmaste butik där du köper en enkel mobiltelefon för ett par hundra kronor. Märke och modell saknar betydelse. Du går sedan till en annan affär och köper ett kontantkort till telefonen. Betalning bör givetvis ske med kontanter för dessa inköp. Det är mycket viktigt att din gamla mobiltelefon inte slås på eller av där den nya telefonen befinner sig, eftersom det då går att kartlägga mobiltelefonens rörelsemönster och inloggning på olika master. Om du ändå skulle begå misstaget att ha den gamla mobiltelefonen och den nya enheten påslagna inom en radie på ca 500 meter, så måste du kassera både mobilen och SIM kortet och införskaffa nya sådana.

Gå ut och prata

Vi rekommenderar att du alltid går ut och pratar i telefon när det gäller känsliga ämnen. Detta innebär att inga samtal bör ske när du är i ditt hem, kontor, eller på allmänna platser där du brukar vistas. Att ta en promenad och tala i telefon är det absolut bästa sättet att prata säkert.